Alt om blomstringen og plejen af ​​magnoliaen

 

Magnoliaen bærer de største blomster af alle buske, der kan blomstre i vores klima. Denne blomst er en vidunderlig meddelelse om, at foråret er ankommet eller er ved at begynde i vores land. Nogle magnolier blomstrer allerede i marts. Magnoliatræet kræver relativt lidt pleje, og der findes hybrider, som også egner sig til en mindre have. Magnoliaen er mere alsidig end mange tror og ikke kun smuk om foråret.

Indholdsartikel
Den mest berømte art
Den mest kendte er Magnolia Soulangeana. Den kan blive op til fem meter høj og blomstrer meget. Der findes forskellige farvevarianter, men hvid og pink eller en kombination af disse er de mest almindelige. Hvis du har en mindre have, bliver Magnolia Soulangeana hurtigt for stor, og det er bedre at vælge en af ​​de mindre hybrider:

Magnolia Susan. Denne amerikanske busk bliver op til 2 meter høj, og blomsterne er en særlig attraktiv pink med en lysere nuance på indersiden. Man ser den amerikanske nykommer oftere og oftere i hollandske haver.
Magnolia Stella. De stjerneformede blomster lyser enhver have op om foråret. Busken forbliver ret lille.
Magnolia Yellow River. De gule blomster er særligt markante, og busken bliver ikke særlig stor. Denne art er mindre almindelig i vores land.
Magnolia Susan på bagagerummet
Den fuldvoksne højde af Magnolia Susan på en stamme er 75 til 85 cm inklusive potte.
Køb en magnolia
Skal du købe en ny magnolia, siger det sig selv, at du tjekker, at det ser godt ud, og at bladene ikke er misfarvede eller er begyndt at hænge. Det er dog også meget vigtigt, at rødderne ikke bliver beskadiget. Forsigtighed er derfor af stor betydning ved opgravning, transport og beplantning. Rødderne er en kendt svaghed ved denne ellers stærke busk.

Hvor skal du plante magnoliaen?
Det er vigtigt, at magnoliaen har brug for sol eller delvis skygge. En plet i den nordøstlige del af haven bør derfor undgås. Desuden kan denne busk ikke rigtig lide meget vind. En magnolia vil ikke klare sig, hvis jorden, den er plantet i, ikke er tilstrækkelig permeabel. De relativt svage rødder kan så begynde at rådne. Jorden kan være sur, og kalk er ikke til denne busk.

Hvornår blomstrer magnoliaen?
Magnoliaen blomstrer tidligt om foråret. De arter, der mister deres blade, blomstrer tidligere, fordi bladene dannes umiddelbart efter blomstring. Blomsterne kan blive op til 40 centimeter og er lyserøde, hvide, lilla eller gule. De fleste blomster holder i 2 til 4 dage, men der er hybridsorter, der kan blomstre i uger ad gangen. Fordi magnoliaen blomstrer så tidligt, er blomsternes knopper følsomme over for nattefrost senere på året. Det er derfor nødvendigt at beskytte knopperne i rigtig kolde nætter.

magnolia træ
Pleje af magnoliatræet
Magnoliatræet er en stærk busk, der kræver lidt pleje. Regelmæssigt hvert år er lidt havetørv eller hjemmelavet kompost tilstrækkeligt. Fordi magnoliaen ikke har rigtig stærke rødder, kan det klart anbefales at bruge træstænger. Busken lider ikke meget af sygdomme og parasitter. Dette er også en givende busk for den uerfarne gartner. Husk, at en stærk vind hurtigt kan fjerne Magnoliaen for blomsten.

Beskæring af magnolia
I princippet skal du ikke beskære magnoliaen, og den bevarer sin form, hvis du lader busken være i fred. Det er dog muligt at beskære magnoliaen, for eksempel fordi den bliver for stor eller ikke længere virker modstandsdygtig over for storme. Beskæring skal så ske om vinteren, så busken ikke bløder. Pas på, så magnoliaen ikke mister sin form. Overdreven beskæring vil forhindre planten i at blomstre den følgende sæson.

  Magnoliaen bærer de største blomster af alle buske, der kan blomstre i vores klima. Denne blomst er en vidunderlig meddelelse om, at foråret er ankommet eller er ved at begynde i vores land. Nogle magnolier blomstrer allerede i marts. Magnoliatræet kræver relativt lidt pleje, og der findes hybrider, som også egner sig til en…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *