Pandekageplanten, en speciel plante med den nødvendige pleje

Pandekageplanten kaldes også den kinesiske pengeplante eller den kinesiske missionærplante, og det gør det klart, at denne smukke stueplante kommer fra Kina, fra bjergene i Yunnan-provinsen for at være præcis. Traditionen tro blev den første pandekageplante taget til Europa i 1946 af en svensk missionær. Det hævdes også, at hvis du lægger en mønt i jorden i nærheden af ​​pandekageplanten, vil velstand komme ind i dit hjem. Ikke skud er altid forkert skal vi sige. Det hollandske navn er tydeligt, når man ser på de store runde grønne blade på tynde stængler.

Hvor kan det købes?
Pilea peperomiodes er en slægtning til nælden, men er ikke giftig i sig selv. Anlægget er nu fuldt etableret i Europa og er derfor til salg hos Intratuin og enhver butik med et fornuftigt sortiment. De dekorative mørkegrønne blade passer i både et klassisk og et moderne interiør. Pandekageplanten kan blive ret stor og er også en kærkommen dekoration i kontorbygninger. Selvom der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for dette, mener eksperter, at pandekageplanten er en af ​​de mest produktive luftrensere i planteriget. Så det er en god idé at sætte nogle på dit værelse.

Læs også: Alt om blomstring og pleje af magnoliaen

Pleje af pandekageplanten
Pandekageplanten foretrækker en lys plet, men den kan bestemt ikke lide den klareste eftermiddagssol. Så snart planten bliver for varm, vil bladene skrumpe. Får de for lidt lys, bliver bladene slappe og gule. Det er altså en plante, der skal have den helt rigtige plads i huset for at tage sig bedst muligt ud.

pandekageplante

Pandekageplanten er også relativt krævende, når det kommer til vanding. Lægges rødderne i for fugtig jord, udvikler de sig ikke længere, og planten bliver hurtigt grim. Men to dage tørre kan også være katastrofale for pandekageplanten. Du bør derfor bestemt give denne plante den nødvendige opmærksomhed. Det er bedst at vande planten og derefter vente på, at de øverste to centimeter af pottejorden tørrer, før næste parti vand. Når du først har fået fornemmelsen af ​​det, vil du være i orden.

Ernæring, stiklinger og beskæring
Om foråret og sommeren kan din pandekageplante bruge noget mad hver anden uge. Brug aldrig mere end angivet på pakken, da rødderne ikke kan klare det godt.

Små planter vokser omkring moderstammen. Hvis du vil tage planten fra stiklinger, så lad den vokse til den er omkring 4 centimeter høj. Fjern dem derefter med en skarp kniv og læg dem i vand. Skift vandet regelmæssigt, indtil der er dannet en mængde rødder, der kan sammenlignes med planten, og sæt det derefter i en lille potte med jord.

Pandekageplanten vokser lidt som en palme. Toppen bliver højere og højere, og de nederste blade falder af. Beskæring er derfor ikke mulig, og det er normalt, at de nederste blade visner.

Pandekageplanten kaldes også den kinesiske pengeplante eller den kinesiske missionærplante, og det gør det klart, at denne smukke stueplante kommer fra Kina, fra bjergene i Yunnan-provinsen for at være præcis. Traditionen tro blev den første pandekageplante taget til Europa i 1946 af en svensk missionær. Det hævdes også, at hvis du lægger en mønt i…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *