Buksbom

Afhængigt af hvor du bor, vil buksbomtræer du vælger have forskellige vækstbetingelser. Nogle sorter er tørketolerante, andre tåler tørt og varmt vejr bedre. Andre kan derimod ikke tåle høje temperaturer eller fuld sol hver dag. I varmere klimaer, plant buksetræer i delvis skygge for at undgå at brænde bladene. Fordi buksbom har et lavt rodsystem, skal de plantes et sikkert sted, hvor de ikke vil blive påvirket af kraftig vind.

Der er mange måder at pleje buksbombuske på. For det første må du ikke overvande dem. De taber ikke blade ofte, men du skal passe på dette symptom, fordi det betyder, at din jord ikke nærer planterne nok. Men hvis du ser løvet blive gult, er det tid til at vande din buksbom. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du bruge en speciel buskgødning og nyde en smuk, frodig plante.

Vækstbetingelser

Hvis du overvejer at plante en buksbom i din have, er her nogle vækstbetingelser, du skal overveje. Buksbom kan blive beskadiget af koldt vejr, især i det tidlige forår og det sene efterår. Du kan dog reducere frostskader ved at forberede planten til disse forhold.

Selvom beskæring i sensommeren kan udløse en efterårsforbrænding, bør det undgås, da ny vækst hurtigt vil dække skaden. En tør periode om vinteren reducerer den beskyttelse, som vintermuld giver planten, så det er vigtigt at undgå dette.

Klipning

Buksbombuske kræver årlig beskæring. Døde grene og andet planterester skæres af. Du kan bruge håndsaks eller saks til denne opgave. Afhængig af buskens størrelse og form kan beskæring af buksbom udføres forår, sommer eller efterår.

Afhængigt af hvor du bor, vil buksbomtræer du vælger have forskellige vækstbetingelser. Nogle sorter er tørketolerante, andre tåler tørt og varmt vejr bedre. Andre kan derimod ikke tåle høje temperaturer eller fuld sol hver dag. I varmere klimaer, plant buksetræer i delvis skygge for at undgå at brænde bladene. Fordi buksbom har et lavt rodsystem,…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *